Slovenački krilni centar Martin Krampelj drugi je igrač sa kojim je Cedevita Olimpija potpisala ugovor za narednu sezonu, posle Eda Murića.

Krampelj se vraća u domovinu posle pet godina provedenih u SAD. Tamo je završio srednju školu, pa odradio pun staž i diplomirao na univerzitetu Krejton, u renomiranoj "Big Ist" konferenciji.

Prošle sezone je beležio 13,5 poena i 6,9 skokova po utakmici, nakon toga je ušao u pre-draft proces, odradio treninge za nekoliko zainteresovanih NBA timova, ali na kraju nije bio među 60 izabranih.

Na sajtu Cedevita Olimpije navodi se da Krampelj nije imao sreće sa povredama i da mu je karijera značajno "usporena" time što je čak tri puta kidao prednji ukršteni ligament kolena.

Izvor: Youtube/Greg's court

"Na početku leta sam imao mnogo ponuda na stolu, ali kada sam čuo da me želi Cedevita Olimpija, nisam se mnogo dvoumio. Novi klub ima veliki potencijal i nakon konsultacija sa agentom i porodicom sam doneo laku odluku. Jedva čekam sezonu, da se predstavim navijačima i zaigram u dvorani 'Stožice'", poručio je Krampelj.

Cedevita Olimpija će se pored ABA lige i domaćeg prvenstva takmičiti u Evrokupu.

U petak je žrebana u grupu C sa Darušafakom, Uniksom, Huventudom, Brešom i Nanterom. Predstavnici regionalnog takmičenja su još Partizan i Budućnost.