Dobra igra Čukaričkog i još bolji rezultat u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Tri komada protiv jermenskog Banantsa za miran revanš, ali, svakako je da posao nije završen.

Pažnju na sebe skrenuo je Veljko Birmančević, koji je u drugom poluvremenu uneo živost u igru "Brđana" i značajno doprineo ubedljivom trijumfu ekipe sa Banovog brda.

Bilo je i komentara na društvenim mrežama i portalima da je ovaj momak iz Bogatića kod Šapca prerano "otpisan" u Partizanu.

Sa tim se saglasio sportski direktor Vladimir Matijašević:

"Mi u ekipi imamo igrače koji su došli iz Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, prošli su njihove omladinske škole, koje su izuzetno kvalitetne. Birmančević je bio otpisan u Partizanu, mislim da su ga se prelako odrekli, na našu sreću. Procena je nas u Čukaričkom da on može da dođe na veći nivo, ali moramo da poradimo na nekim drugim stvarima, ne samo fudbalskim".

Sportski direktor Čukaričkog pojačava pohvale na račun 21-godišnjeg veziste:

"Talentovan je igrač, gledao sam ga još pre pet godina u mlađim kategorijama Partizana. Prošle godine smo iskoristili priliku da ga dovedemo na pozajmicu, ove je raskinuo ugovor sa njima, kontaktirao sam njegove agente i postao je naš član. Ima urođeni talenat, lucidan je igrač, ali mora da shvati da nije više dete. Ako se bude bavio terenom i slušao struku, daleko će dogurati".

Evo šta je pre tri godine o Birmančeviću rekao tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev, nakon što je sa mladićem potpisan profesionalni ugovor.

"Pravi biser naše omladinske škole. Ovim ugovorom hoćemo da pokažemo da se vraćamo na put koji je u DNK Partizana, a to je put popločan našom decom. Veljko je jedan od nekolicine najtalentovanijih naših mladih igrača i ovim ugovorom klub hoće i njemu i njegovoj porodici da pokaže koliko veruje u njega. Ubeđeni smo u to da će biti budućnost našeg kluba. Nadam se i verujem da će ovo ozbiljno shvatiti i da će svojim zalaganjem i igrama pokazati i dokazati da ovo zaslužuje. Za mesec i po priprema pokazao je široj javnosti svoj potencijal. Sve je na njemu i zadovoljstvo nam je što će mnogo godina biti nosilac igre Partizana".Birmančević je tada izjavio da je ugovor sa Partizanom sanjao:

"UGovor nisam ni gledao, velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa Partizanom. Pre dva meseca nisam ni pomišljao da ću dobiti profesionalni ugovor, da ću ići na pripreme sa prvim timom Partizana. Verovatno sam tamo opravdao poverenje i sada je sve na treneru, a najviše na meni da li ću se izboriti. Čim sam ostao, na neki način sam se izborio. Cilj mi je da odigram bar jednu-dve utakmice, da debitujem".

Iliev se nadovezao, dirnut Birmančevićevim izlaganjem: 

"Izuzetno sam ponosan. On će biti sigurno veliki igrač Partizana i voleo bih da se sva deca iz naše omladinske škole ugledaju na njega i da na ovaj način shvate i Partizan i tu emociju. Dirnut sam njegovim rečima. Što se tiče ugovora, prema pravilniku je da potpiše maksimum od tri godine i ne sumnjam u kvalitet i ljudskost Birminu i njegove porodice, kao i u to da nikakav problem u budućnosti neće nastati između kluba i njega".