Prelepu akciju Radnika golom je u 48. minutu meča sa Spartakom iz Trnave krunisao kapiten Bijeljinaca Velibor Đurić za 2:0 na semaforu i možda trasirao put bijeljinskom premijerligašu ka istorijskom uspehu – plasmanu u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Trijumf nad Slovacima, podsetimo, prvi je Radnikov u UEFA kupovima.

''Moram da napomenem da je ovo možda i najveća pobeda u istoriji Fudbalskog kluba Radnik. Momci su dali sve od sebe, odigrali smo i taktički i tehnički perfektnu utakmicu, dali po gol u svakom poluvremenu i sasvim zasluženo pobedili vrlo dobru i korektnu ekipu Spartaka. Idemo sad tamo sa velikim ambicijama, da odigramo još jednu dobru utakmicu i nadam se, na kraju, prolasku u narednu fazu'', rekao je lider ove generacije Fudbalskog kluba Radnik.

Bolji iz ovog dvomeča u borbi za treću rundu igraće protiv predstavnike Bugarske, Lokomotive iz Plovdiva. Ipak, o tome Đurić, razumljivo, još uvek ne razmišlja.

''Baš tako, bilo bi preterano da već sad mislimo o drugoj rundi i narednom rivalu. Imamo revanš utakmicu u Trnavi, biće nam jako teško, puno teže nego ovde. Idemo prvo da se odmorimo, a već sutra počinju pripreme za revanš u Slovačkoj.''