U Americi su ga odmah nazvali "blokbaster trejd". Istina je, razmena koja je izvršena u noći između četvrtka i petka zaista se retko događa.

Kreirali su je Hjuston i Oklahoma, a glasi ovako:

Rasel Vestbruk napušta Tandere i seli se u susedni Teksas, gde će mu u Roketsima novi saigrač biti pakleni Džejms Harden. U drugom smeru krenuo je Kris Pol. Prema rečima Adrijan Vojnarovskog, novinara američke mreže ESPN-a, Hjuston je Oklahomi prepustio i dva zaštićena pika prve runde draftova 2024. i 2026, kao i dve zamene pikova na draftovima 2021. i 2025.

Majami je takođe bio u borbi za Vestbruka, ali je na relaciji dva kluba došlo do zastoja, jer ekipa sa Floride nije bila raspoložena da u transfer uključi mlade igrače sa budućih draftova.

Vestbruk i Harden su na početku NBA karijere igrali zajedno u Oklahomi, ali je popularni "Brada" 2012. prešao u Hjuston. Zanimljivo da je Vestbruk uvek imao zategnute odnose sa Kevinom Durentom za vreme igranja u Tanderima, dok je sa Hardenom sjajno sarađivao.

Američki novinari prisetili su se izjave beka Hjustona od pre nekoliko godina

"Ako bismo imali priliku da igramo sa takvim tipom, bilo bi sjajno. On (Vestbruk) je tip igrača koji će proći kroz zid za tebe. Svako veče donosi energiju i želi da njegov tim pobedi. Bukvalno radi sve za taj cilj. Svi moramo da cenimo njegovu strast prema igri i ljubav koju ima. Kao što sam rekao, lepo ga je gledati kada igra, samo zbog strasti i agresije koju ima", naveo je Harden.


"Srećni smo što smo doveli Rasela Vestbruka. Gledao sam ga dok je igrao u Oklahomi, on je sjajan atleta. U isto vreme, ovaj klub je u poslednje dve sezone imao rekordan bilans pobeda, a to ne bismo uspeli bez Krisa Pola. On je fenomenalan igrač i mnogo će nam nedostajati", rekao je vlasnik Roketsa Tilman Fertita.