Reprezentacija Srbije će od 13. do 21. jula učestvovati na U-20 Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

"Orlići" pod vođstvom Olivera Popovića počeće nastup u grupi B utakmicom protiv Izraela (subota, 20.00). U nedelju se sastaju sa Ukrajinom (15.00), a u ponedeljak sa Italijom (17.15).

"Iza igrača je duga i naporna sezona, pripremni period za EP je bio kratak, ali uradili smo dosta toga u ovih mesec dana. Odigrali smo dve utakmicu u Vršcu protiv Francuske i učestvovali na turniru u Turskoj, gde smo osvojili drugo mesto, iako smo jedini vodili računa o raspodeli minutaže", ističe Popović.

Srbiju će na Eurobasketu predstavljati sledećih 12 igrača: Vuk Vulikić, Mihajlo Jovičić, Tadija Tadić, Vuk Đorđević, Aleksa Uskoković, Stefan Momirov, Ranko Simović, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Marko Pecarski, Aleksa Matić i Miloš Stajčić.

Upada u oči prisustvo Pecarskog, koji se tek vratio sa U-19 Svetskog prvenstva na Kritu, gde su naši momci zauzeli sedmo mesto.

"Ova generacija je deficitarna sa visokim igačima i zato smo priključili Pecarskog", objasnio je Popović.

Prema njegovom mišljenju, za medalje ima šest-sedam favorita.

"Izrael ima odličan tim, koji brani titulu. Turska se pripremala više od tri meseca, odlični su Litvanci, Francuzi, Španci... a, na ovakvim turnirima su uvek moguća i iznenađenja. Obaveza svake selekcije Srbije je da se bori za najviši plasman. Ni mi ne bežimo od toga, međutim, još je rano baviti se prognozama. Videćemo kakav će biti žreb kad dođe do ukrštanja u 'nokaut' fazi".

Popovićeva želja je da ekipu krase kolektivna igra, čvrsta odbrana i laki poeni iz kontranapada.

"Očekujem pun doprinos svih 12 igrača, jer to jedini način da dođemo do visokog plasmana", završio je selektor Srbije U-20.