Fudbalskom klubu Roma "gori pod nogama", jer u narednih pet dana uprava kluba i novi sportski direktor moraju da nađu 45 miliona evra da bi ispunili finansijski fer-plej.

S obzirom da neće igrati Ligu šampiona koja bi im donela značajna sredstva, jedini izlaz je prodaja igrača, pa će i ove godine Romini navijači gledati kako odlaze najbolji, a potom kako se ponovo "krpi" ekipa za narednu sezonu.

Džeko, Zaniolo, Under, Manolas, Peroti, Šik, Florenci... već dugo se njihova imena pominju među onima koji odlaze, jer su praktično svi na prodaju da bi se pokrio "minus".

Uprava Rome, doduše, pokušava da zadrži mladog i talentovanog Zaniola, pa je odbijena ponuda Juventusa, a rešenje bi trebalo da bude prodaja Kostasa Manolasa u Napoli i Edina Džeka u Inter.

Transfer Džeka u Milano najavljivan je kao gotova stvar, međutim, pregovori su daleko od završetka, a slična situacija je i sa Manolasom.

Rimljani su se nadali da mogu da za Grka dobiju 36 miliona evra, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, ali Napolitanci odugovlače, jer su svesni da će "vučicu“ za par dana imati u "šaci" .

U takvoj situaciji, odlična vest za Romu je ponuda kineskog kluba Šangaj Šenhua za Stefana El Šaravija, vredna 18 miliona evra.

Krilni napadač je, prema tvrdnjama "Il Tempa", posle telefonskog razgovora sa trenerom kineskog kluba, Kikeom Sančezom Floresom navodno prihvatio ponudu prema kojoj će zarađivati 13 miliona evra godišnje.

Roma će prodajom El Šaravija pokriti trećinu minusa, pošto će prema pisanju italijanskih medija 15 od 18 miliona evra ići u te svrhe, što znači da će ipak morati da proda i one najskuplje. Ili bar neke od njih.

Za "vučicu“ je bolje da se to desi što pre, jer pred sam istek roka (30. juna) neće biti u poziciji da se mnogo cenjka, ako Napoli, Inter ili neko treći kažu "uzmi ili ostavi“.