Ivana Španović oborila je ove nedelje državni rekord u skoku u dalj!

Već u prvom skoku u centru Beograda, na atletskom spektaklu održanom na Terazijama, Ivana je skočila 7,10 metara!

Pozdravljena ovacijama, Ivana je bila silno motivisana da pred domaćom publikom zaokruži fenomenalnu godinu u kojoj je bila evropska prvakinja, osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i potom trijumfovala u Dijamantskoj ligi.

"Stvarno nisam znala šta da očekujem od ovog takmičenja, s obzirom na to da je nedelja, a svi volimo da odmaramo nedeljom, jel da? Želim svima da se zahvalim od srca na tome što mi je ovo takmičenje bilo najlepše moguće, lični rekord u momentu kada i ne znam da li mogu da ga skočim. To je dokaz koliko meni podrška znači, uživala sam zaista u svakom trenutku", rekla je ona posle ovog atletskog spektakla.

Ivana je prethodno držala rekord od 7,08 metara koji je ostvarila na Olimpijskim igrama u Riju kada je osvojila bronzanu medalju.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Drugo mesto na ovom takmičenju osvojila je Britanka Jasmin Sojers skokom od 6,56 metara, dok je treća bila Šveđanka Erika Jarder (6,21).Pogledajte kako je iz blizine izgledao njen skok u trećoj seriji, kojim je preskočila 7,05 metara:

Izvor: MONDO


Uz Ivanu, u centru Beograda skakale su i Britanka Jasmin Sojers, Šveđanka Erika Jarder, Hrvatice Paola Borović i Antonija Radić, koje su sjajno dočekane, kao i još dve srpske skakačice - Marija Milutinović i Sara Lukić.

Ovo je bila spektakularna najava dvoranskog šampionata Evrope koje će u martu naredne godine biti održano u Beogradu.

Kakva je zvezda Ivana Španović potvrđuje i to što gotovo da nije bilo deteta, ali i starijih koji su želeli da se fotografišu sa njom, rukuju se, poljube je...

"Izvinite što nemam vremena da se slikam sa svakim od vas, ali biće prilika", rekla je šarmantna Ivana posle takmičenja i nastavila: "Hvala vam što ste došli u ovolikom broju, stvarno se nisam nadala... Ovo je bila sjajna godina za mene i ovaj događaj ću pamtiti i sigurno je da će mi biti velika motivacija za narednu sezonu".

Beograđani su se odazvali pozivu da danas pozdrave srpsku šampionku, devojku koja je posle šest decenija donela Srbiji olimpijsku medalju u atletici, a bilo je tu i poznatih, poput: Dragutina Topića, bivšeg košarkaša Partizana Petra Božića...

Na Terazijama je bio postavljen i štand mts-a, na kojem su građani mogli da se obaveste o novim ponudama.