Region je uzburkan novim incidentom, novim napadom na sportiste. Zagreb je ponovo bio poprište nemilih scena, gde je grupa huligana, bez ikakvog povoda, napala mlade vaterpoliste Partizana, nanevši im lakše povrede.

Sreća pa niko nije teže povređen, s obzirom na to da su napadači koristili šipke, "boksere" i slično...

Vaterpolo klub Partizan objavio je saopštenje povodm ovog napada na njegove vaterpoliste, ali je iznenadio odlukom da ekipa ostane u Zagrebu do kraja turnira.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Vaterpolo klub Partizan je duboko uznemiren i razočaran ovim mučkim napadom na njegove 15-godišnje sportiste. Naša deca su u Zagreb došla da se sportski nadmeću sa svojim vršnjacima i da se u vodi bore za sportski rezultat. Na tradicionalnom turniru 'Mali medo' naš klub učestvuje godinama i ovakvo nešto se nije dešavalo ranije, ali, nažalost, videli smo da za sve ima prvi put, mada ovakvi napadi koji nemaju veze sa ljudskim dostojanstvom i sportom ne dešavaju se u Hrvatskoj prvi put.

Očekujemo od hrvatskih vlasti i policije da slučaj ispitaju do kraja i da se uz asistenciju našeg konzularnog predstavništva prepoznaju počinioci i privedu pravdi. Konzul Republike Srbije i hrvatska policija su postupali primereno međunarodnom pravu i kooperativno od trenutka kada se incident desio.

VK Partizan maksimalno stoji iza svoje dece i njihovih roditelja i pružićemo maksimalnu podršku svim povređenima u ovom incidentu! Kada se prikupe sve informacije klub će postupati u skladu sa svojim mogućnostima da se u budućnosti ovakve stvari ne dešavaju i da se sportisti VK Partizan maksimalno zaštite.

Očekujemo da ćemo po povratku ekipe iz Zagreba, posle večerašnjeg finala, imati više informacija i iste ćemo roditeljima i javnosti pružiti na uvid na press konferenciji u prostorijama kluba u ponedeljak.

Cilj Vaterpolo kluba Partizan nije raspirivanje tenzija, o čemu govori i činjenica da je ekipa ostala da se nadmeće na turniru. Međutim, javnost mora da bude maksimalno informisana o ovom incidentu jer želimo da preventivno delujemo na pokušaj sličnih ispada u budućnosti. Briga za zdravlje naših sportista je osnovni i najvažniji cilj našeg kluba i ne možemo da ostanemo mirni pred ovakvim događajima. Nadamo se da će sport ostati sportistima i da će biti izuzeti iz dnevnopolitičkih tenzija koliko god je to moguće.

Kao jednom od najtrofejnih klubova na svetu želja nam je da se vaterpolo sport razvija i da se produbljuje saradnja među klubovima i sportistima iz regiona. Vaterpolo klub Partizan i sportska Srbija su uvek bili dobri domaćini svakom sportisti, uvek smo se brinuli o svakom pojedincu pojedinačno, tako da sa punim pravom očekujemo i da se našoj deci garantuje bezbednost od strane zemlje domaćina".