Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama.

Vaterpolisti nisu zadobili unutrašnje povrede, rekao je za Internet portal RTS-a Dragan Tomašević, otac vaterpoliste.

Mladi kadeti Partizana su napadnuti u petak popodne ispred "Mekdonaldsa" u Zagrebu.

Napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N. N. počinilaca.

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije i otac jednog od vaterpolista Partizana, Milan Tomašević, koji je u Zagrebu sa kadetima, izjavio je Tanjugu da je reč o organizovanom napadu i da su napadači očigledno znali da je reč o Srbima.

Mladi vaterpolisti Partizana napadnuti su danas u Zagrebu i zadobili povrede posle udaraca palicama i šipkama vandala, uoči međunarodnog turnira.  Tomašević je rekao da se sve dogodilo iznenada:

"Naša deca su normalno jela u 'Mekdonaldsu', nije bilo nikakvih provokacija, a prilikom izlaska iz restorana napadnuta su šipkama. Očigledno je sve bilo organizovano, čim su znali da su vaterpolisti iz Srbije", rekao je on za Tanjug.

"Jednom našem detetu slomljen je prst, a još nekolicina ima podlive po telu", rekao je Tomašević Tanjugu.

Vaterpolo klub Partizan objavio je saopštenje povodm ovog napada na njegove vaterpoliste, ali je iznenadio odlukom da ekipa ostane u Zagrebu do kraja turnira. Roditelji vaterpolista su otputovali u Zagreb.

Vaterpolisti Partizana koji su napadnuti imaju 15 godina, a lokalna policija započela je istragu protiv N.N. lica.

Hrvatski portal dnevnik.hr kontaktirao je zagrebačku policiju u kojoj je rečeno da je "napad prijavljen iz jednog zagrebačkog hostela", ali da policija zasad nije uspela da utvrdi tačan sled događaja niti da pronađe počinioce.

Uviđaj je još u toku.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić osudio je napad na mlade vaterpoliste koji se dogodio u Zagrebu.

"Incident u Zagrebu je nešto što sport nije i ne sme da bude! Ti mladi vaterpolisti nisu otišli tamo da budu nečija meta i najmanje što očekujem je da će se počinioci naći u najkraćem mogućem roku i najoštrije kazniti", navodi se u saopštenju ministra Udovičića.

On je izrazio nadu i da je nadležnima u Hrvatskoj to prioritet koji će pokazati za ubuduće da niko neće ni pomisliti da ovako nešto uradi ma kom sportisti na bilo kom međunarodnom turniru i u bilo kom sportu.

I ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je najoštrije osudio napad na mlade vaterpoliste  i zatražio hitno otkrivanje i kažnjavanje napadača.

Ministar je od hrvatskih vlasti zatražio da mladim vateroplistima Partizana osiguraju bezbedan nastavak takmičenja i boravak u Zagrebu, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.