Dok smo se prošlog vikenda radovali srebrnoj medalji odbojkašica do 19 godina starosti, predsednik OSS Nenad Golijanin podsetio je da "na EP svi dolaze spremni i žele isto".

Zbog kvaliteta i dobrog rada naših selekcija, medalje nisu iznenađenja, ali se iz navedenog razloga i ne podrazumevaju, poručio je tada Golijanin.

To se vrlo brzo pokazalo na primeru muške juniorske reprezentacije Srbije, koja prvo nije uspela da se plasira u polufinale EP u Bugarskoj, a onda je u borbi za plasman od 5. do 8. mesta izgubila od Nemačke rezultatom 2:3.

Izabranici Vladimira Vasovića "skliznuli" su u borbu za sedmu poziciju, već od 10 časova po lokalnom vremenu u Plovdivu.

Naši talenti postarali su se da makar završe nastup pobedom i selekcija domaćina savladana je u četiri seta - 20:25, 25:23, 25:23, 25:21.

Najuzbudljivije je bilo u trećem setu, kada su Bugari preokrenuli sa 22:16 na 22:23, a "orlići" smogli snage da uzvrate mini-serijom od 3:0 i povedu 2:1 u setovima.

Nadamo se i verujemo da će i ova generacija u budućnosti dati nekog uspešnog "A" reprezentativca, što je u krajnjoj liniji podjednako važno, ako ne i važnije od trofeja i medalja osvojenih u mlađim kategorijama.

Za titulu prvaka Evrope u subotu uveče boriće se Poljaci i Ukrajinci, a za bronzu Rusi i Italijani.