Nakon što su skandaloznim ponašanjem u sredu isprovocirali potpuno ili delimično zatvaranje "Morače" u petak uveče, najvatreniji navijači Budućnosti objavili su saopštenje na Facebook stranici i apelovali na, citiramo, "članove, a pogotovo na ostalu publiku u sali da ne ubacuju tvrde predmete u teren".

POSLEDNJA VEST: OVO JE KAZNA ZA BUDUĆNOST!

"Varvari" su se tako distancirali od incidenata pre i za vreme treće utakmice finalne serije ABA lige odigrane pre dve večeri u Podgorici, tokom koje su specijalne jedinice crnogorske policije štitovima branile košarkaše Crvene zvezde prilikom izlaska na zagrevanje, što je bio samo uvod u seriju neprijatnih događaja.

VIDEO: SIN MINISTRA POLICIJE PLJUJE IGRAČE

Gađani tvrdim predmetma i pljuvani, crveno-beli morali su u jednom trenutku da se sklone na teren kada je neposredno iza klupe za goste izbila tuča u kojoj je nekoliko huligana nasrnulo na jednog navijača beogradskog tima zbog posta na Instagramu.

TOMIĆ PRED ČETVRTU: KONCENTRACIJA!

Upravo na tribini na kojoj su Varvari bili smešteni rašireni su transparenti sa uvredama porodici Čović, a kasnije je objavljeno i da je, između ostalih, i sin ministra crnogorske policije pljuvao igrače, trenere i stručni štab beogradskog tima.

DILAN PODSETIO KAKO JE U "MORAČI": PLJUVANJE!

Zbog svega, ABA liga navodno je već kaznila Budućnost, ali javnost i dalje čeka odgovor na pitanje da li potpunim ili delimičnim zatvaranjem tribina za četvrtu utakmicu zakazanu za večeras u 19 časova, kada će plavo i crveno-beli igrati za kraj ili produžetak finalne serije, odnosno povratak u Beograd na petu utakmicu u ponedeljak.

VIDEO: TUČA IZA KLUPE, CRVENO-BELI NA TERENU

"Prije svega, apelujemo na sve naše Naša tribina nije dio toga, niti želi biti niti smatra to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški, niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrijediti nekog protivničkog igrača a vrlo moguće i svog. Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje a sabotirali protivničke igrače", navodi se u tekstu i dodaje:

"Takođe, apelujemo na cjelokupnu javnost da ne nasjeda na medijske (domaće i srpske) patke i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i 'sportsku mržnju' stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst. Pokažimo svima da ne nasjedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u 'Morači' tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost".

NIJE ISTO: REPEŠA UPOREDIO "PIONIR" I "MORAČU"PETAK U 19: OVO SU SUDIJE ZA ČETVRTU!

Šampion je posle dva ubedljiva poraza u "Pioniru" iskoristio paklenu atmosferu i "slomio" Crvenu zvezdu početkom drugog poluvremena za 1:2 u seriji, nakon čega je zakazana četvrta utakmica finala.

Ispostavilo se kasnije u toku dana da će biti odigrana pred navijačima, ali...