Komisija FSS za licenciranje klubova saopštila je koji klubovi su ispunili kriterijume da se takmiče na međunarodnoj sceni.

Posle sednice navedeno je da je ukupno sedam ekipa ispunilo sve sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne i finansijske kriterijume za evro takmičenja.

Na tom spisku su osim Partizana i Crvene zvezde još i Radnički iz Niša, Čukarički, Mladost iz Lučana, Napredak i Voždovac, prenosi "Sportski žurnal".

Neizvesnost je do pre nekoliko nedelja bila oko crno-belih, ali posle postizanja sporazuma sa sadašnjim i bivšim igračima o reprogramu isplate dugovanja, klub iz Humske se našao na listi.

Osim dozvole za izlazak na evropsku scenu, sedam superligaša steklo je uslove da se i sledeće sezone takmiči u elitnom rangu.

Uz njih, licencu za učešće u društvu najboljih dobio je još Radnik od sadašnjih superligaša, odnosno Javor Matis, Metalac i Radnički 1923.

Ostali klubovi nisu dokazali da su ispunili obavezne kriterijume, ali imaće mogućnost da u žalbenom postupku dobiju licence.

Za UEFA takmičenja je inače, stiglo devet prijava, a za Superligu 26.