FIFA je spremna da posle Čelsija zabrani transfere i Mančester sitiju!

Kako prenose engleski mediji, u pitanju je isti prekršaj - malverzacije sa transferima maloletnih fudbalera, ali i kršenje finansijskog fer-pleja - zbog čega je prethodnih meseci vođena istraga, a navodno je utvrđeno da postoji i osnov za kažnjavanje kluba koji je trošio ogroman novac na dovođenje fudbalera u prethodnih nekoliko prelaznih rokova.

Ukoliko dođe do kazne, biće identična onoj koju je dobio i Čelsi, a to znači da Mančester siti u naredna dva prelazna roka ne bi mogao da dovodi nove fudbalere.

"Građani" bi tako nove igrače mogli da registruju tek u junu 2020. godine, pa su mnogi današnju informaciju o zabrani transfera povezali i sa onom iz prošle nedelje kada su italijanski mediji preneli da je Pep Gvardiola dogovorio odlazak u Juventus.

Katalonski stručnjak je kazao da neće napustiti Siti bar do isteka aktuelnog ugovora (2021. godine), ali to nije garancija i da se to neće desiti.

Gvardiola je trener zbog kojih su klubovi investirali najviše novca u dovođenje pojačanja, a samo u Sitiju od 2016. godine potrošeno je 540 miliona funti na nove fudbalere, među kojima je bilo pogodaka i promašaja.

Najskuplji je bio Rijad Mahrez (62 miliona funti), dok su "preko 50" koštali i Emerik Laport, Benžaman Mendi i Džon Stouns, a Pep je prethodnih meseci davao signal da želi još pojačanja.

BOMBA: JUVENTUS SE DOGOVORIO SA PEPOM GVARDIOLOM

Posebno na mestu levog beka i zamene za Fernandinja...


Nema sumnje da će se Siti žaliti na odluku koja će uskoro biti i zvanična, a "San" prenosi da je FIFA odlučila da ih kazni zbog veza sa danskim klubom Nordšelandom i fudbalskom akademijom otvorenoj u Gani, odnosno dvojicom fudbalera (Džordž Dejvis i Dominik Oduro) koje su doveli preko pomenutih klubova i koji su zaigrali za njih pre proslave punoletstva.

FIFA je već odbila žalbu Čelsija, verovatno će se isto desiti i sa Sitijem, a poslednja instanca je Sud u Lozani koji je prethodno pomogao Real Madridu i Atletiku.

Nema sumnje da su teški dani pred ovim timovima...