Ako hoće Olimpijakos, hoće i Panatinaikos!

Atinski "Game of Thrones" mogao bi da bude nastavljen naredne sezone u ABA ligi, jer je prema pisanju grčkih medija i drugi slavni tim iz prestonice te zemlje zainteresovan za prelazak u ovdašnje regionalno takmičenje.

Panatinaikos je takođe poslao pismo predstavnicima ABA lige u kom je izrazio interesovanje za pristupanje tom takmičenju, objavio je "SDNA", a potom potvrdio košarkaški portal "Eurohoops".

U pismu se navodno naglašava da "Panatinaikos takođe želi da učestvuje u šampionatu u kom se takmiči Olimpijakos".

Ranije u četvrtak pojavila se informacija da Olimpijakos namerava da istupi iz šampionata Grčke i, pored Evrolige, pristupi ABA ligi u sezoni 2019/20.

Tokom februarske završnice Kupa Grčke, koju su obeležile skandalozne odluke sudija u korist Panatinaikosa i takođe skandalozan Olimpijakosov odlazak iz dvorane na poluvremenu, razbuktale su se strasti u Atini i grčkoj košarci.

Vlasnici crveno-belih iz Pireja, braća Jorgos i Panajotis Angelopulos, poručili su tada da njihov klub više neće igrati utakmice u kojima će suditi trojka sa meča sa "zelenima", kao i da neće izaći na parket ako za naredni derbi sa Panatinaikosom ne budu angažovane sudije iz inostranstva.

Kada su sudije za naredni duel grčkog šampionata određene, a nije se radilo o strancima, Olimpijakos je reagovao i poslao pismo u sedište ABA lige.

Istog dana reagovao je i vlasnik Panatinaikosa, Jorgos Janakopulos.

Na pomalo bizaran način, ABA liga naredne sezone mogla bi da bude drastično pojačana klubovima koji zbirno imaju devet titula prvaka Evrope.