Duško Vujošević nije deo ABA lige ove sezone, ali pomno prati dešavanja u regionalnom takmičenju.

On je pre početka sezone kao favorita video Budućnost, ali je promenio mišljenje kako je takmičenje odmicalo.

Kolo pre završetka ligaškog dela sezone objasnio je zašto je to tako.

"Više ne mislim da je Budućnost favorit. Smatram da favorita nema, šanse su izjednačene. Veliki je ulog i to će sigurno povećati motivisanost i klubova i timova. Kod nekih će izazvati možda i veću dozu pristojnosti nego što u ovom momentu imaju. Mislim da Partizan nije bez šansi gledajući, u ovom momentu, kakvo je stanje i raspoloženje u svim klubovima”, preneo je portal cdm.me izjavu Vujoševićeva, koji je boravio u Podgorici.

Iskusni stručnjak rekao je da je problem Podgoričana počeo nakon osvajanja titule prošle sezone, kada je procenjeno da igrači koji su napravili taj uspeh nemaju kvalitet da iznesu Evroligu.

"Kada su na njihova mesta dovedeni stranci, počeli su da se dešavaju problemi. A pre svega, izgubili su domaće prvenstvo prošle godine. Strani igrači koji su dovedeni letos počeli su da se ponašaju kao neko ko čašćava svojim prisustvom, za velike pare. Gledali su na domaće igrače sa neke visine, 'mereći' im objektivne kvalitete, ne shvatajući da to nije sav kvalitet tih igrača. I ne shvatajući da su ti igrači bili zaslužni za osvajanje ABA titule".

Vujošević je naveo da je Budućnost sada pod pritiskom.

"Budućnost je tim koji ima više stranaca nego Makabi, koji je jako težak za vođenje. I jako je teško od takve ekipe napraviti skup onih koji su spremni da se žrtvuju na terenu. Sa naknadnom pameću, mislim da je bolja opcija bila ona iz prošle sezone, gde su bili stranci prosečnog kvaliteta ali pozitivne ličnosti. Ovako se nije dobro prošlo u Evroligi. Pogotovo ako se ne osvoji ABA liga, sezona će biti skupa… Bojim se, sasvim propala”, jasno je poručio Vujošević.