Miomir Kecmanović odlično "gura" na mastersu u Indijan Velsu.

Kao "laki luzer" dobio je priliku da zaigra u glavnom žrebu i sjajno je koristi. Mladi srpski teniser ne samo da je prošao drugo kolo takmičenja, gde je "upao" posle odustajanja Kevina Andersona, već je izborio plasman u osminu finala nakon eliminacije zemljaka Lasla Đerea.

"Zaista je ludo od srećnog gubitnika stići do četvrtog kola mastersa", rekao je Kecmanović posle nove pobede.

"Očigledno sam veoma srećan sada. Bilo mi je veoma teško kada sam u finalnoj rundi kvalifikacija izgubio od Markosa Džirona, a onda smo se obojica našli u glavnom žrebu i odradili odličan posao. On je zamalo dobio Miloša Raonića u trećem kolu, a ja sam prošao u osminu finala. Upao sam i koristim to", dodao je srpski igrač.

Kecmanović će u narednoj rundi odmeriti snage sa Japancem Jošihitom Nišiokom iz Japana, trenutno 74. igračem sveta. Bez obzira na to ko pobedi u tom duelu, igraće prvi put u četvrtfinalu nekog mastersa.

Miomir će igrati bez pritiska.

"Opušten sam. Uživam, jer ustvari ne bi ni trebalo da budem ovde... Izlazim na teren i uživam, samo udaram lopticu i za sada mi to dobro ide", poručio je Kecmanović, 130. igrač sveta.

On će od ponedeljka popraviti plasman na ATP listi za više od 20 mesta, odnosno biće veoma blizu 100. mesta, a ukoliko nastavi pobednički niz može se dogoditi da uđe i u Top 100.