Napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, uoči utakmice protiv Mornara u regionalnoj ligi (koja je potom otkazana), i dalje jedna od glavnih tema u regionu.

Nasrtaj grupe huligana, ali i ponašanje većine "običnog sveta" na splitskoj rivi, skakanje u more golmana Zvezde Aleksandra Kralja da bi spasio svoj život, još jednom je pokazao da je atmosfera na Balkanu veoma, veoma zapaljiva i da se nije uradilo mnogo na saradnji i povezivanju posle surovih ratnih rana.

Štaviše, incident nije stao na rivi, nego se proširio i na fudbalski stadion Hajduka iz Splita, gde su najvatreniji navijači, takozvana Torcida, vređali Zvezdu "retro" pesmom iz doba bivše Jugoslavije, što je naišlo na odobravanje celog stadiona.

A na Facebook stranici "Balkanski navijači" osvanula je fotografija na kojoj se vide trenerke sa obeležjima Crvene zvezde, bačene na pod i noga koja ih gazi. Navodno su pripadale napadnutim vaterpolistima.

Fotografiju pogledajte OVDE

U komentarima ispod fotografije ima onih koji ističu da se Torcida obrukala, jer su napali sportiste, a ne pripadnike neke druge navijačke grupe.