Odlazak Milana Obradovića u Azerbejdžan ostavio je upražnjeno mesto u reprezentaciji Srbije, a Mladen Krstajić nije dugo čekao.

Ono što je nagovestio kolumnista MONDA Nebojša Petrović u razgovoru sa trenerom Čukaričkog Simom Krunićem, blizu je realizacije. O ovome danas piše i "Sportski žurnal".

Evo šta je Simo Krunić rekao pre nekoliko dana o ovoj mogućnosti u intervjuu za MONDO:

"Nije tačno da sam izabran za Krstajićevog pomoćnika. Ljudi iz Saveza sa u obavili razgovore sa desetak kandidata među kojima je i moje ime. Konačnu odluku doneće selektor uoči okupljanja za prvu utakmicu protiv Portugala. Što se mene tiče, spreman sam da pomognem u bilo kom trenutku. Za mene je nepojmljivo da neko odbije poziv u nacionalni tim. Tu pre svega zameram košarkašima. Država mora da ti bude svetinja i ko si ti da kažeš kako nećeš da braniš boje Srbije. Kakav, bre, umor, napni se koliko možeš i igraj za svoj narod. Ja bih oduzeo pasoš svakome ko odbije poziv da nastupa za reprezentaciju".

Ako ova informacija o Krunićevog angažmanu u stručnom štabu nacionalnog tima bude potvrđena (a sve ide u tom pravcu), to će biti drugi put u njegovoj karijeri da obavlja taj posao, jer je prethodno bio asistent Špancu Havijeru Klementeu.

Evo šta je rekao o Klementeu, prvom selektoru nezavisne države Srbije (od kako se odvojila od Crne Gore 2006. godine):

"Zvao me je posle pobede Srbije protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Veliki gospodin i mnogo dobar čovek. Sećam se treninga kada me je Vidić napao što sam mu rekao da je tokom vežbe pogrešio jer je loptu bez potrebe dodao Žigiću. Zbunio sam se i nisam znao kako da reagujem. Havijer je zaustavio igru i obratio se Nemanji: ’Ne deri se na Simu, ja sam mu rekao da te opomene’. Umeo je da oseti trenutak i da stane na našu stranu. Funkcionisali smo besprekorno, Risto pomalo težak, Klemente predobar i ja kao neka vrsta balansa. Ostaće mi zauvek u sećanju onaj put od Bilbaa do Beograda kada sam išao kolima po njega jer je povredio ruku i nije smeo da leti avionom. Zvali su ga Mali Napoleon, ali je u suštini on je duša od čoveka".