Dilema više ne postoji.

Iskusni Amerikanac Kevin Kresvel Rivers (31) postaće novi bek Crvene zvezde mts, što je klub sa Malog Kalemegdana i potvrdio.

Objavom na zvaničnom sajtu, crveno-beli su obavestili javnost da je bivši osvajač Evrolige doputovao u Beograd posle rastanka sa Ređo Emilijom i da su pred njim lekarski pregledi i potpis ugovora.

"Rivers će tokom nedeljnog popodneva i ponedeljka biti podvrgnut detaljnim lekarskim pregledima od strane medicinskog tima KK Crvena zvezda, imajući u vidu njegovu izričitu želju da nastupa za Crvenu zvezdu... Ako kompletni nalazi budu u skladu sa standardima KK Crvena zvezda, Rivers će zvanično postati igrač Crvene zvezde mts u ponedeljak", potvrdila je Zvezda.

Crveno-beli su dolaskom nekadašnjeg igrača Bajerna, Reala i Panatinaikosa ostvarili svoju davnu želju, jer su sa Riversom konkretno pregovarali i tokom sezone 2014/15, ali je on tada odlučio da ipak ostane u Americi i nastupa u razvojnoj NBA ligi.

Ove zime stvorili su se uslovi da Amerikanac iz Šarlota zaduži crveno-beli dres i da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama, iako je on u stanju da "pokrije" i ulogu krila.