Velika tragedija!

Od četvrtka više nema nade - pronađeno je telo argentinskog fudbalera Emilijana Sale pošto je tri nedelje ranije iznad Lamanša nestao avion "Piper Malibu" u kom se nalazio.

Argentinac je ove zime prešao iz Nanta u Kardif za 17 miliona evra, a po potpisu ugovora u Velsu želeo je da se vrati u Francusku gde je planirao oproštajnu žurku od bivših saigrača, međutim letelica se srušila u Lamanš, pod za sada još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Još tada je počelo pribojavanje za život Sale, nada da je preživeo bila je manja svakog narednog dana, a telo je izvučeno iz olupine posle duge potrage.


Navijači Kardifa su se oprostili od njega uz poruku da "će ga zauvek voleti iako nikada nije zaigrao za njih", dok je u Nantu pred današnji prvenstveni meč sa Nimom bilo veoma emotivno, čitav stadion je skandirao njegovo ime...

"Emilijano Sala, Emilijano Sala", orilo se Nantom dok su igrači na mrežu gola kačili dres sa njegovim imenom i brojem.

U njegovu čast navijači Nanta su napravili specijalnu koreografiju s brojem devet, dok su fudbaleri "kanarinaca" nosili posebne crne dresove.


Ne bi trebalo zaboraviti i da su se dvojica navijača Sautemptona skandalozno ponašala na utakmici protiv Kardifa (1:2) kada su oponašali pad aviona, a u Engleskoj se zalažu da im se zauvek zabrani prisustvovanje fudbalskim utakmicama.

Ovih dana mnogo se priča i o novcu koji Kardif treba da plati za transfer Sale upravo Nantu, zbog čega je nastalo mnogo "frke" između klubova.