Oproštaj Lindzi Von sa stilom!
Najtrofejnija skijašica u istoriji Svetskog kupa otišla je u "penziju" sa stilom.

Amerikanka je osvojila bronzanu medalju u spustu na Svetskom prvenstvu u Areu.

Do zlata nije mogla. Slovenka Ilka Štuhec ponovo je bila briljantna i obranila je zlato sa 23 stotinke ispred Korine Zuter iz Švajcarske, a 49 stotinke ispred Von. "Bio je savršen dan za spust. Dala sam baš sve od sebe, to je sve što sam želela danas. Moram da priznam da sam bila nervozna, verovatno kao nikada do sada u životu. Želela sam da imam upečatljivu trku, ali bilo mi je teško da kontrolišem živce, a sa njima nikada nisam imala problema. Srećna sam što sam stigla do cilja", rekla je Amerikanka posle svoje poslednje trke u fenomenalnoj karijeri.

Lindzi Von je na ovom Svetskom prvenstvu vozila prethodno i disciplinu superveleslalom (Super G), ali je pala na samom početku trke.


BRAVO, Ivana: Pobeda i rekord sezone u Birmingemu

Najbolja srpska atletičarka ulazi u formu pred Evropsko prvenstvo!Ivana Španović je na današnjem mitingu u Birmingemu osvojila zlato u skoku udalj pošto je u četvrtoj seriji skočila 6,78 metara, što je ujedno i njen rekord sezone, pošto je za 13 centimetara popravila učinak u odnosu na nastup u Berlinu.Koliko je dominantija bila u odnosu na rivalke najbolje govori podatak da je drugoplasirana takmičarka Abigejl Irozuru skočila 6,59m, dok je na trećem mestu Džasmin Sojers 6,36m.Obe takmičarke su "domaće", iz Velike Britanije.Ujedno, Birmingem je Ivanino "srećno mesto" pošto je pre godinu dana u istoj areni postala svetska šampionka, dok joj je nastup na ovom mitingu bio ujedno i najbolja priprema pred Evropsko koje se održava u Glazgovu od 1. do 3. marta.Današnji nastup nije sjajno počeo po Ivanu pošto je prestupila u prve dve serije, potom je u trećoj s rezultatom 6,56m zauzela drugo mesto, te ga popravila u narednoj (6,78m).To je i dalje daleko od njenog ličnog rekorda u dvorani (7,24m), ali jasno je da nije forsirala posle oporavka od povrede i da najbolje treba sačuvati i za najvažnije takmičenje koje je čeka već za dve nedelje."I pored toga sto se loše osećala zbog viroze Ivana je uspela da ispuni zadatak. Nadam se da će uspeti da se oporavi do sledećeg takmičenja koje je očekuje u sredu 20. februara u Beogradu, gde očekujem još bolji rezultat", izjavio je trener Goran Obradović.Takmičenje u Beogradu biće poslednja provera pred nastup na EP.

Detaljnije