Splitski huligani spremali su napad na vaterpoliste Crvene zvezde. To nije bio spontani incident, već planirani atak.

Potvrda toga je to što je jedan od nasilnika uslikan neposredno pred napad kako sa teleskopskom palicom trči preko rive. Za njim je išao i drugi, maksiran kapom i naočarima. Obojica su bila obučena u crno.

Fotografiju napadača iz Splita objavio je "Jutarnji list". Taj dnevnik navodi da je fotografiju dobio od čitaoca koji je želeo da ostane anoniman, a koji ju je napravio sasvim neočekivano, kada je pokušao da slika lađu na moru.

"Sedeo sam u kafiću, gledao more i odlučio da slikam jedrilicu koja je taman krenula prema pučini. Nisam ni shvatio da je neka strka i da se nešto događa. Tek kasnije sam video da sam slučajno 'uhvatio' dva napadača", naveo je čitalac u poruci.

Fotografije čitaoca iz Splita pogledajte OVDE

Potom je isti list objavio i video snimak napada na vaterpoliste Zvezde. Na snimku se vidi kako napadač sa palicom u ruci juri za vaterpolistom, uzvikujući: "Stani četniče!".

VIDEO pogledajte OVDE

Splitska policija jutros je uhapsila trojicu napadača, dok se za još dvojicom intenzivno traga. Prema saznanjima hrvatskih medija, među uhapšenima je i "sin poznatog splitskog fudbalskog trenera".

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu popodne dok su sedeli u kafiću u Splitu. Trojica su pobegla sa rive, dok se četvrti spasao skokom u more.

Golman Aleksandro Kralj, koji je skočio u more, ima vidljive posledice frakture nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Crvena zvezda trebalo je da igra meč sa Mornarom iz Splita u regionalnoj ligi, ali je meč posle incidenta odložen, a srpski vaterpolisti jutros su se vratili u Beograd.

Izvor: Tanjug