Kej-Si Rivers (31 godina, 196 centimetara) u subotu se definitivno oprostio od Italije i Serije A jer je po svemu sudeći pred njim selidba u Srbiju - u Crvenu zvezdu mts.

Nakon što je u utakmici protiv Kantua postigao šest trojki i nije uspeo da spreči poraz ni sa svojih 30 poena (uz indeks 32), nekadašnji bek Bajerna, Reala i Panatinikosa se rastao sa italijanskim klubom.

Posle tačno dva meseca saradnje, osvajač Evrolige iz 2015. godine je razdužio opremu Ređo Emilije, uoči izvesnog dolaska u Crvenu zvezdu mts.

U toku noći je objavio i oproštajnu poruku na svom Instagramu:

"Draga Ređo Emilija, hvala za gostoprimstvo. Moj period ovde bio je za pamćenje. Bilo je nekih dobrih, nekih loših momenata. Međutim, to je život i svaki trenutak je bio lekcija. Iskreno cenim klub zbog svega što što ste uradili za mene. Molim vas, imajte veru u ekipu. Stvari će ispasti dobro".

Iako je trener crveno-belih Milan Tomić u subotu rekao da "još ne može da govori o tome", sad je već jasno je da bi uskoro trebalo očekivati zvaničnu reakciju (potvrdu?) Crvene zvezde mts o dolasku igrača s kim je aktivno pregovarala i u sezoni 2014/15, pre nego što je u dresu evroligaških velikana izgradio značajnu karijeru.