Crvena zvezda mts je tri kola pre kraja ligaškog dela sezone "zaključala" prvu poziciju na tabeli i sa "pol" pozicije će ući u plej-of takmičenja.

Ubedljiva pobeda u Baru (57:90) bila je ta kojom je Zvezda nadogradila i samopouzdanje uoči Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a trenera Milana Tomića posebno je obradovalo to što u igri njegovih košarkaša nijednog trenutka nije bilo pada.

"Mislim da smo odigrali perfektnu utakmicu tokom 40 minuta", rekao je Tomić.

"Od početka do kraja bez greške, baš kao što tražim cele godine. Uvek tražim da bude koncentracije i da ne pada ritam na meču. To smo uspeli i pored tri igrača koja nisu došla s nama, u zadnjih mesec dana smo imali problema s bolesnima, i ja sam bio bolestan, ali odigrali su svi super i matematički smo obezbedili prvo mesto u ABA ligi".

Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.


U poslednja tri kola Zvezda igra protiv Partizana, Zadra i Mege.

"Kao što sam rekao igračima, ovo ne znači da smemo da padnemo, treba da radimo i budemo u kontinuitetu do raja. Idemo na još tri pobede", dodao je trener Zvezde.

Ovakva utakmica predstavljala je i "vežbu" Zvezde za završnice takmičenja.

"Dolaze polufinala, finala i Kup, mora da se nauči da se igra 40 minuta bez opuštanja... U savremenoj košarci je dovoljno samo dva-tri minuta da dođe do preokreta. Danas je bila kvalitetna igra i zadovoljan sam svima".

Prethodnih dana u medijima se pojavila informacija o tome da bi Kej Si Rivers mogao da pojača Crvenu zvezdu, ali Tomić o tome nije hteo da razgovara u Baru.

"Još ne mogu ništa da kažem", kratko je izjavio.