Aleksandar Kolarov već neko vreme se nalazi "na udaru" navijača Rome.

Iako srpski reprezentativac ove sezone ima odličan učinak u fazi napada - postigao je šest golova u Seriji A - nezadovoljstvo pristalica "vučice" odnosi se na partije u odbrani, kao i na česte verbalne sukobe sa navijačima, odnosno ljubiteljima fudbala koji imaju suprotno mišljenje od njegovog.

Kolarov je nedavno izjavio da navijači ne bi trebalo da komentarišu njegove nastupe jer se ne razumeju u fudbal, što je sa južne tribine "Olimpika", gde dolaze najvatrenije pristalice Rome, dočekano "na nož".

Sve je dodatno uzburkao debakl Rome u Kupu Italije protiv Fiorentine (1:7), zbog koga su se navijači dodatno obrušili na levog beka svog tima.

Kapiten Srbije tada je doživeo brojne neprijatnosti, a u "večnom gradu" osvanuli su grafiti "Kolarov je prljavi Hrvat" i "Kolarov, spusti se na zemlju".

Nova epizoda odigrala se u petak u Veroni, gde je Roma ubedljivo savladala Kjevo (3:0). Kolarov je bio strelac poslednjeg pogotka na ovom meču Serije A, a tokom proslave gola se poklonio, čime je "podelio" navijače svog tima.

Oni su i pored ubedljive pobede na "Bentegodiju" nekoliko puta zvižducima propratili akcije Kolarova.

Neki smatraju da je ovakva proslava još jedna provokacija srpskog veterana, a drugi da je to bio gest izvinjenja, kojim je poručio da želi da se zakopaju "ratne sekire".

Trener Rome Euzebio Di Frančesko morao je da odgovara na pitanja novinara o ovom slučaju i tom prilikom je stao na stranu igrača.

"Mislim da je to bio sjajan gest, kojim se izvinio navijačima. Igrao je povređen ceo mesec, a nadam se da će nastaviti sa ovakvim izdanjima. Nikada nisam dovodio u pitanje njegove ljudske kvalitete", poručio je Di Frančesko.