Kada je vest o "oslobođenju" Miloša Teodosića iz kalifornijskog zaborava stigla do Moskve, iz koje je pre nešto više od godinu i po dana jedan od najboljih igrača u novijoj istoriji Evrolige otputovao u najjaču ligu sveta, ruske kolege imale su spremno pitanje za finansijera CSKA.

Andrej Vatutin kao da je to očekivao.

"Razgovarali smo malo pre isteka roka za trejdove u NBA i rekao mi je da postoji mogućnost da će biti trejdovan. Nismo razgovarali mesecima pre toga i kada sam juče (u četvrtak) pozvao Miloša, on je već bio 'vejvovan'. Tako da... upoznat sam sa situacijom", rekao je prvi čovek CSKA, u čijem je dresu kapiten naše reprezentacije nastupao od 2011. do 2017. godine.

KLIPERSI ISPLATILI TEODOSIĆA, MORA DA ČEKA JOŠ 48 SATITaman kada su pomislili da imaju "breaking" vest za svoje urednike…

"Ali, to je šala, naravno...", ohladio je Vatutin atmosferu u prostoriji.

"Teodosić je košarkaški genije i, nažalost, prekasno je odlučio da ode u NBA. Sve te povrede... Bolje je uvek kada mladi i zdravi debitujete u takvoj ligi. Ali, ne bi trebalo da se kaje", nastavio je zakleti "armejac", čijim naporima CSKA svake godine ima jedan od najjačih budžeta u evropskoj košarci.

Potom je zaključio…

"Nismo razmatrali njegov povratak u CSKA. Naš sastav je popunjen. Tako da je najbolje da pričate direktno sa Milošem o njegovim planovima za budućnost i tome da li će se vratiti ove sezone i igrati košarku ili odlučiti da trenira, radi i spreman dočeka utakmice reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu", izjavio je Vatutin, koji je, očigledno, "orlove" već upisao među učesnike Mundobasketa u Kini.