Masters u Monte Karlu igraće se od 13. do 21. maja, ali organizatori već sada najavljuju da bi ne njemu mogao da se nađe najbolje što tenis ima u ovom trenutku.

Rafael Nadal, koji je čak 11 puta osvajao trofej, već je potvrdio učešće, a direktor turnira Željko Franulović veruje da će se na njemu okupiti i ostali članovi "velike trojke".

"Na vrhu liste učesnika je Nadal, jedan od prvih koji je potvrdio nastup i koji je očigledno fokusiran na odbranu trofeja. Novak Đoković još zvanično nije prijavio učešće, ali siguran sam da dolazi, a u pregovorima smo i sa Rodžerom Federerom. Za svaki slučaj, za njega ćemo čuvati specijalnu pozivnicu do početka turnira", rekao je Franulović.

Nadal, koji je od 2005. do 2012. osam puta u nizu podizao pehar, slavio je i prošle godine, kada je u finalu savladao Keija Nišikorija, i postavio rekord koji će teško biti oboren.

Đoković je pobeđivao dva puta - 2013. i 2015, a Federer je učestvovao 13 puta, a četiri puta je poražen u finalu. Tri godine u nizu bolji od njega je bio Nadal, a onda i zemljak Sten Vavrinka 2014. godine.

Poslednji put igrao je 2016, kada je stigao do četvrtfinala.

Organizatori veruju da bi ove godine mogao ponovo da nastupi, budući da je najavio da će igrati na šljaci, nastupati na Rolan Garosu i naveo da će pre tog grend slema učestvovati na nekom od turnira na toj podlozi.

Sjajna trojka imaće žestoku konkurenciju ove sezone, budući da su učešće potvrdili i treći igrač sveta Aleksander Zverev, Marin Čilić, Dominik Tim, prošlogodišnji finalista Kei Nišikori, ali i Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

Spektakl u najavi...