Crvena zvezda i Partizan ove sezone imaju u svojim redovima po šestoricu stranaca. S obzirom na to da propisi Košarkaškog saveza Srbije dozvoljavaju da za domaća takmičenja budu licencirana najviše četiri stranca, "večiti" rivali su se pred finalni turnir Kupa Radivoja Koraća našli u problemu.

Milan Tomić i Andrea Trinkijeri trebalo je da odluče koje dvojice će se "odreći" pred put u Niš, što uopšte ne bi bilo lako, jer osim Amara Gegića u Partizanu, svi stranci imaju veliku minutažu i značajne uloge u timu.

Ipak, u poslednjem trenutku je pronađeno "kreativno" rešenje - da se treneri ne "muče", a i da ne "trpi" igra, samim tim i gledaoci.

Kako piše "Sportski žurnal", srpske pasoše će u narednih nekoliko dana dobiti Amerikanac nigerijskog porekla Majkl Odžo i njegov zemljak u rivalskom taboru, Markus Pejdž, koji će tako krenuti stopama ranije naturalizovanih Demarkusa Nelsona, Čarlsa Dženkinsa, Dilana Enisa, Adina Vrapca...

Trener Partizana Andrea Trinkijeri posle toga će "99,9 odsto" izostaviti Gegića (Bosna i Hercegovina), dok će njegovom kolegi Tomiću zadatak biti teži.

Ostaje da se vidi da li će van konkurencije za Kup ostati Maik Cirbes (Nemačka), koji je zbog loše forme propustio nekoliko utakmica u poslednje vreme, ili neko drugi.

Podsećamo da crveno-beli od stranaca imaju još Džoa Reglenda (SAD), Bilija Berona (SAD), Stratosa Perperoglua (Grčka) i Mohameda Fajea (Senegal), a crno-beli Džoka Lendejla (Australija), Alekseja Nikolića (Slovenija), Bandžu Sija (Francuska/Senegal) i Aleksa Renfroa (SAD).

Branilac trofeja Partizan se u četvrtfinalu sastaje sa Novim Pazarom 14. februara, dok će Zvezda dan kasnije odmeriti snage sa Dinamikom. Susret "večitih" moguć je tek u finalu.

Zanimljivo je da više od četiri stranca ima i Mega Bemax, čiji trener Dejan Milojević zbog povrede Adama Mokoke (Francuska) možda neće morati da bira prekobrojnog. Roze-plavi dres nose još Ognjen Čarapić (Crna Gora), Zoran Nikolić (Crna Gora), Filip Stanić (Nemačka) i Edin Atić (Bosna i Hercegovina).