Nepunih deset godina od dolaska u NBA ligu - sada već prekaljeni veteran Mark Gasol (34) napušta SAD!

Od danas je član Toronto Reptorsa.

Mlađi od braće Gasol došao je u Ameriku 2008. godine i do danas sa velikim uspehom nosio dres Memfis Grizlisa, koji su poslednjeg dana "prelaznog roka" odlučili da ga trejduju i zauzvrat dobiju litvanskog centra Jonasa Valančijunasa, Delona Rajta, Si-Džeja Majlsa i pravo izbora u drugom krugu drafta 2024. godine.

KLIPERSI ISPLATILI TEODOSIĆA, JOŠ MALO I SLOBODAN JE!

Sat-dva ranije, trenutno najozbiljniji rival Toronta u trci za prvom pozicijom na Istoku, Milvoki Baksi, angažovali su Gasolovog bivšeg saigrača iz reprezentacije Španije.

Za razliku od starijeg brata, Pau Gasola, Mark (216 cm, 116 kg) nema šampionski prsten, ali ima finale konferencije iz 2013. godine u kom je sa Grizlisima "počišnjem" u seriji sa San Antonio Sparsima.

Odigrao je 769 utakmica za Grizlise koji su kao franšiza osnovani u Kanadi, u Vankuveru, ali su se uoči njegovog dolaska u ligu uveliko bili preselili u Memfis. U karijeri je zabeležio prosek od 15,2 poena, 7,7 skokova i 3,4 asistencije, dok je ove sezone igrao nešto iznad tog proseka: 15,7 poena, 8,6 skokova i 4,7 asistencija.