Srbija je dobro startovala u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa.

Protiv selekcije Gruzije u gradu Batu u Velikoj Britaniji povele su nedostižnih 2:0, i to nakon trijumfa Ivane Jorović i Olge Danilović.

Ivana Jorović je otvorila duel pobedom nad Marijam Bolkvadze u dva seta - 6:3, 6:1, posle 70 minuta igre, a onda je uspešna bila i Olga Danilović.

Mlada članica selekcije Srbije u drugom duelu bila je uspešnija od Ekaterine Gorgodze, takođe rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), nakon sat i po provedenih na terenu.

Srbija je sa dva boda stigla do pobede nad Gruzijom, pa dubl koji je predviđen da se igra posle singl mečeva je otkazan jer nema uticaja na konačan rezultat.

U četvrtak ekipa Tatjane Ječmenice-Jevtić igra sa sa selekcijom Turske, a dan kasnije sa Hrvatskom i oba meča počeće u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Najbolji tim iz te grupe u finalu u Batu sastaće se sa pobednikom druge grupe u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Najuspešniji tim iz Bata zajedno sa pobednikom druge grupe koja se igra u poljskom gradu Zjelona Gora (Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska) boriće se za u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine.

Taj meč za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.