Skijaška legenda Lindzi Von najavila je da će joj Svetsko prvenstvo u Švedskoj biti poslednje takmičenje u karijeri, jer njeno telo, kako je napisala pre nekoliko dana na ruštvenim mrežama, "vrišti da prestane da skija".

Olimpijska i svetska šampionka, skijašica sa najviše pobeda u Svetskom kupu, u karijeri je imala nekoliko teških povreda. Iako se oporavila od poslednje, ipak kolena više ne mogu da izdrže toliki napor, a i godine su neumoljive...

Izašla je danas na stazu švedskog Orea da se takmiči u jednoj od dve discipline - superveleslalom (Super-G), ali imala je ozbiljan pad već u prvom delu staze.

Izgledalo je prilično gadno...

POGLEDAJTE

Izvor: YouTube/Bike Alarm Sachsen

Nakon što je medicinsko osoblje pritrčalo u pomoć, Amerikanka je ustala i nastavila da vozi, doduše revijalno, primajući pozdrave publike, a u cilju je zagrlila Amerikanka Mikaela Šifrin, devojka koja bi mogla da je sustigne u broju pobeda u Svetskom kupu.

Ovo nije poslednja trka u karijeri Lindzi Von. Poslednji put ćemo je gledati u nedelju, kada će se voziti spust.

Inače, upravo je Mikaela Šifrin osvojila zlatnu medalju u superveleslalomu, rezultatom 1:04,89 minuta. Drugo mesto zauzela je Italijanka Sofija Gođa sa 0,02 sekunde zaostatka, dok je Korin Suter iz Švajcarske osvojila bronzu sa zaostatkom od 0,05 sekundi.