Olimpijska šampionka Lindzi Von potvrdila je na svom Instagram profilu da, jednostavno, više ne može.

Amerikanka, koja će u oktobru napuniti 35 godina, više ne može da izdrži napore koje iziskuje težak sport kakvo je skijanje.

Odluku o kraju karijere ona je najavila i objavila krajem prošle godine, a danas je zapečatila. Planirala je da se povuče u decembru ove godine, ali je saopštila da njeno telo više ne može da izdrži, odnosno da je bol u oba kolena nesnosan.

"Uprkos raznim terapijama, svesna sam da ne mogu da se vratim na stazu u onom stanju u kakvom sam nekada bila. Moje telo je oštećeno toliko da više ne može da se 'popravi' i ne dopušta mi da imam završnu sezonu u karijeri kakvu bih želela. Moje telo vrišti: 'STOP' i vreme je da ga poslušam", napisala je Von na svom Instagram profilu.

Planira da se takmiči na svetskom šampionatu u Švedskoj u discplinama spusti i Super-dži (super G) koje će biti održano naredne nedelje.

U karijeri je ostvarila 82 pobede u svetskom kupu, osvajala je 20 titula u Svetskom kupu, tri olimpijske medalje, sedam medalja na svetskim prvenstvima. Istina, jedino što će joj ostatti nedostižno jeste rekord Ingemara Stenmarka, legendarnog Šveđanina koji je ostvario 85 pobede u svetskom kupu.

Von, koja je debitovala u Svetskom kupu kada joj je bilo 16 godina, kaže da odlazi bez kajanja za bilo čime.

"Ostvarila sam ono što nijedna žena u istoriji skijanja nije uradila i na to ću uvek biti ponosna".