Dejvis kup reprezentacija Srbije sprema se za februarski kvalifikacioni duel protiv Uzbekistana (1. i 2. februar) u Taškentu, na koji je već otputovala.

Izabranici Nenada Zimonjića naglasili su u utorak da su zadovoljni uslovima koje imaju u jednom od najnaseljenijih gradova centralne Azije.

Zadovoljan ambijentom i međusobnom atmosferom u svlačionici, Filip Krajinović ističe da nijedna druga ekipa nema atmosferu koju ima srpska reprezentacija.

"Dani provedeni u reprezentaciji su za mene uvek posebni. To što imamo u timu, taj bratski odnos, energija i kolektivni duh, to nema nigde. Uvek dobijem poseban motiv, novu snagu i energiju kada sam u Dejvis kup timu i uvek je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju", rekao je Krajinović u Taškentu.

"Atmosfera je uvek dobra kod nas, jedva smo čekali da se okupimo, družimo i treniramo zajedno. Što se tiče podloge, ona je veoma brza, a uslovi su prilično teški jer je mala nadmorska visina, ali bićemo spremni. Treniramo dobro, što je najbitnije, i očekujemo pobedu", kazao je Krajinović.

Dodao je da je u dobroj formi i da je inspirisan da svaki turnir ove godine igra maksimalno.

"Želim da napadnem i plasman među prvih 20. To su moje želje, verujem da ću ih i ostvariti", istakao je Krajinović.

Pored njega, u srpskom timu su još Dušan Lajović, Laslo Djere, Nikola Milojević i Viktor Troicki.

"Duci" Lajović je rekao da je zadovoljan uslovima u prestonici Uzbekistana.

"Zadovoljni smo uslovima, podlogu su prilagodili sebi, ali imamo vremena da se naviknemo. Atmosfera je, kao i uvek, dobra. Drago mi je što se nalazim u reprezentaciji i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo ovo prvo kolo, to jest kvalifikacije, kako se to sada naziva i da ćemo se naći na završnom turniru u Madridu što nam je svakako cilj", rekao je Dušan Lajović posle treninga.

Srpski tim je u nedelju posle podne stigao u Taškent.

"Došli smo kao favoriti na papiru, ali sada je potpuno novi format, mečevi se igraju umesto na tri na dva dobijena seta, tako da je pritisak još veći i mislim da će biti vrlo bitno da povedemo što ranije, nadam se odmah posle prvog dana. Videćemo ko će da igra singl mečeve, to je na selektoru da odluči, ko god da bude igrao, verujem da može da donese pobedu timu", kazao je Lajović.