Teniska reprezentacija Srbije doputovala je u Uzbekistan, gde će krajem nedelje protiv domaće ekipe igrati meč Dejvis kupa po novom formatu.

Srpski tim u sastavu Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki odradio je prvi trening u Taškentu u Sportskom centru Saksovat na brzoj podlozi (Rebound Ace) pod budnim okom selektora Nenada Zimonjića.

"Posle dugog i napornog puta uspeli smo da dobro treniramo. Više je to bio dan adaptacije, zato što imamo i četiri sata vremenske razlike u odnosu na beogradsko vreme i ovde je nadmorska visina oko 450 metara, tako da se igrači prilagođavaju uslovima. Verujem da ćemo do početka meča biti maksimalno spremni", istakao je Zimonjić.

Duel u Taškentu, prvi po novom formatu Dejvis kupa, igraće se u petak i subotu, za razliku od dosadašnjeg takmičenja kada se igralo tri dana. Prvi dan igraju se dva singl meča na dva dobijena seta, u subotu je na programu prvo dubl, a zatim još dva meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Srpska ekipa boriće se za plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru u Madridu.

Na njemu će nastupati 18 reprezentacija - 12 iz kvalifikacija, četiri ekipe koje su nastupale u polufinalu prethodne godine (Francuska, Hrvatska, SAD i Španija) i dve selekcije koje su dobile "vajld" kartu (Velika Britanija i Argentina).

Žreb za finalni turnir Dejvis kupa zakazan je za 14. februar u Madridu.