Velika pobeda!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je rekordni sedmi trofej Australijan opena, a na konferenciji za medije posle neočekivano kratkog finala protiv Rafaela Nadala (3:0), rekao je da je odigrao savršeno i istakao da će grend slem turniri i dalje biti njegov prioritet.

"Na samom vrhu", rekao je Đoković odgovarajući na pitanje novinara kako bi rangirao današnje finale u odnosu na prethodna grend slem finala.

NOVAK NA IVICI SUZA: ZAŠTO STVARI NE SHVATAM OLAKO...

"Pod ovim okolnostima, igrati protiv Nadala, tako važan meč, to je neverovatno. U polufinalu i finalu mislim da sam napravio 15 neiznuđenih grešaka ukupno. I za mene je to prijatno iznenađenje iako sam uvek verovao da mogu ovako da igram. Na ovom nivou, pod ovim okolnostima, bio je to savršen meč", rekao je Đoković.

Sprski teniser je kazao da je uvek verovao u sebe, bez obzira na povredu i operaciju lakta.

"Ne želim da zvučim arogantno, ali uvek sam verovao u sebe", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta je tako ostao neporažen u finalima Australijan opena, ali i postao rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

POKUŠAJTE DA SE NE NASMEJETE: ITALIJAN I NOVAK, SJAJNO!

Đoković je danas osvojio 15. grend slem trofej u karijeri, a ispred njega su sada samo Nadal sa 17 i Rodžer Federer sa 20.


O njima dvojici se godinama već priča kao "najboljim ikada", međutim Đoković se ozbiljno umešao u tu bitku pošto je pobrao mnoge rekorde u takozvanoj "njihovoj eri", a takođe ima i pozitivan skor protiv svih svojih najvećih rivala.

"To me motiviše, naravno. Igranje grend slemova, najvećih ATP turnira, moj je prioritet i u narednim sezonama. Koliko je tih sezona? Ne znam. Ne razmišljam toliko unapred", rekao je Đoković.

DEJAN STANKOVIĆ JE PRAVI SREĆNIK: ŠAMPIONSKI REKET ZA NJEGA

On je istakao da želi da se fokusira na to da nastavi da popravlja svoju igru.

"Ako budem mogao da se takmičim na ovako visokom nivou i u narednim godinama, dobiću šansu da se približim Rodžeru. U ovom momentu je to još daleko", rekao je prvi teniser sveta koji je rekao da ne može da kaže da je do kraja "shvatio Nadala".

"Možda sam ga proučio dobro za ovaj meč, ne bih smeo da kažem za ceo život. Ne bih da mi se to odbije o glavu...".