Rukometni Mundijal je u petak rekao "Auf Wiedersehen" Nemačkoj, pošto će se poslednje četiri utakmice igrati u dvorani "Iske Bank Boksen" u danskom Herningu.

Prva dva duela su na programu danas, dok su mečevi u kojima će se odlučiti ko je najbolji na svetu, a ko će kući odneti bronzu, zakazani za nedelju.

Meč za sedmo mesto, poslednje koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. od 17.30 (prenos na TV Arena sport) igraju Španija i Egipat.

Egipat sa klupe predvodi Španac David Davis koji je afričku selekciju, bez obzira kako završi današnji duel, doveo do najboljeg plasmana još od četvrtog mesta 2001. godine.

Ipak, "furija", aktuelni evropski prvak, se nadala mnogo boljem plasmanu od potencijalnog sedmog mesta i teško da će sebi dozvoliti luksuz da ih Egipćani iznenade i ostave bez prilike da izbore plasman u Tokio.

Švedska i Hrvatska su već osigurale nastup u kvalifikacijama, ali u oba kampa se od Svetskog prvenstva žele oprostiti pobedom.

Do sada su obe ekipe u međusobnim duelima slavile po 14 puta, dok su ove godine Šveđani slavili dva puta u tri duela.

Večeras bi selekciji Švedske, pored sigurno velike podrške svojih navijača, od pomoći mogla biti i dosta "depresivna" ekipa Hrvatske koja je imala velike primedbe na suđenje tokom duela protiv Nemčke koji ih je ostavio van borbe za medalje.

Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre će biti održani u aprilu 2020. godine, a pravo učešća će izboriti timovi koji su plasirani od drugog do sedmog mesta na tekućem Svjetskom prvenstvu. Biće održana tri turnira sa po četiri ekipe koje će se boriti za šest mesta u Tokiju.

Svetsko prvenstvo (prenosi na TV Arena sport):

plasman od petog do osmog mesta

Španija - Egipat (17.30)
Švedska - Hrvatska (20.30)

u nedjelju

meč za treće mesto

Nemačka - Francuska (14.30)

finale

Norveška - Danska (17.30)