Miloš Degenek od ove subote i zvanično nije više fudbaler Crvene zvezde.

Prodat je Al Hilalu iz Saudijske Arabije, a prema rečima generalnog direktora crveno-belih, Zvezdana Terzića, transfer iznosi 4.000.000 dolara i predstavlja "jedan od najboljih poslovnih poteza u poslednje vreme".

"Završili smo danas transfer Miloša Degeneka u saudijski Al Hilal. Crvenoj zvezdi pripada 4.000.000 dolara (3.488.344 evra, prim.aut). Ovo je jedan od najboljih poslovnih poteza u poslednje vreme, kada se uzme u obzir da smo Degeneka pre samo šest meseci doveli za iznos od 200.000 evra. Planirali smo prodaju jednog štopera i zato smo pre mesec dana doveli Nemanju Milunovića iz BATE Borisova kao slobodnog igrača", objasnio je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima i dodao:

"Želim da se u ime Crvene zvezde zahvalim Milošu Degeneku na ogromnom doprinosu tokom njegovog igranja u našem klubu. Kvalitetnim igrama i vrhunskim profesionalizmom ostavio je izvanredan utisak na sve prave zvezdaše. Želimo mu mnogo sreće u novom klubu i nadamo se da će se Miloš jednog dana kao igrač vratiti u svoju Zvezdu".

Degenek se trenutno nalazi sa reprezentacijom Australije na Azijskom kupu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je i potpisao troipogodišnji ugovor sa novim poslodavcima.

Od crveno-belih oprostio se emotivnom porukom na svom Instagram profilu, koju prenosimo u celosti:

"Iskren da budem, mnogo, mnogo mi je teško sastaviti nešto, a da bude adekvatna zahvalnica mojoj porodici i prijateljima koji su bili uz svaki moj korak od početka do kraja vremena provedenog u Zvezdi, bili i biće uvek! Jako mi je teško i sa teškim srcem moram da se oprostim od Zvezde, da se pozdravim sa svojom drugom porodicom, svojim drugarima, svojom braćom u Zvezdi.

Želim da se zahvalim celom stručnom štabu, trenerima, ekonomima, doktoru, fizioterapeutima, svim ljudima koji su radili na Marakani da je ulepšaju za Ligu šampiona, sve i jednoj osobi u Crvenoj zvezdi. Posebnu zahvalnost dugujem svim svojim srcem najboljim navijačima na svetu, celom stadionu, celoj armiji 'cigana', navijačima Zvezde širom sveta, a posebno severnoj tribini, Delijama!

Bez vas Liga šampiona ne bi bila ista, bez vas nijedno gostovanje ne bi bilo lepo! Sa vama je svaki trenutak bio jedinstven, od zaustavljanja autobusa na auto-putu do pevanja posle poraza u Parizu i Napoliju.

Jako mi je krivo što napuštam ovaj sveti klub, ali znam da sam došao na mala vrata i niko ništa nije očekivao od jednog momka koji dolazi iz Japana.

Znam samo da sam svoje srce ostavio na terenu, u svakom duelu, u svakom dodiru lopte i svakoj akciji mojih saigrača. Znam da sam obećao Ligu šampiona kada sam dolazio i ispunio svoje obećanje. I znam da sada odlazim bez duple krune i znam da će mi to biti teško, ali isto tako znam da je ova generacijia uradila nešto što se čekalo 26 godina. Znam da je ova generacija uradila nešto što će se prepričavati deci i unucima. Nadam se da će vrata Zvezde uvek biti otvorena za mene i da ću doći na leto i uzeti svoju medalju sa proslave duple krune sa mojom Zvezdom.

Zvezdo hvala ti, najveća si na svetu!"