Francuska je pred meč sa Srbijom dobila veliko pojačanje!

Nedovoljno oporavljeni Nikola Karabatić stigao je u kamp reprezentacije "trikolora" i stavio se na raspolaganje treneru Didijeu Dinaru, pa će biti 18. igrač svoje ekipe umesto prekobrojnog Melvina Ričardsona, ali najverovatnije neće učestvovati u prvoj fazi turnira.

Iskusni bek, koji će ove godine proslaviti 35. rođendan, operisan je u oktobru kada je procenjeno da će mu za oporavak biti potrebno od četiri do šest meseci, ali je uprkos godinama pokazao da mu je telo u savršenom stanju, tako da neće biti nikakvo iznenađenje ako zaista zaigra na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

DANAS NA SVETSKOM PRVENSTVU: NAJVEĆI ISPIT ZA "ORLOVE"!

"Pričao sam sa čelnicima PSŽ-a i stvorili su se uslovi da Nikola bude s nama. Važan je za ovu ekipu, ali kroz treninge morao proveriti njegove trenutne mogućnosti", rekao je Dinar.

Jasno je da je i samo prisustvo Nikole Karabatića važno za reprezentaciju Francuske pošto se radi o lideru koji je sa njima već pet puta osvajao svetsko zlato, uz tri evropska i dva olimpijska. Naravno, uz mnogobrojna individualna priznanja.

Za reprezentaciju Francuske takođe igra i njegov mlađi brat Luka.

Francuska je u prvom kolu savladala Brazil uz mnogo muke (24:22), a danas od 20.30 očekuje ih duel sa Srbijom. U istoj grupi, smeštenoj u Berlinu, su još i Rusija, Nemačka i Ujedinjena Koreja.