"Ciljevi i očekivanja su ista. Zvezda je kroz istoriju nametnula visoku lestvicu. Želimo titulu i pehar Kupa posle 12 godina", rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić na početku priprema za nastavak sezone.

Nakon što je Zvezdin trener Vladan Milojević prozvao igrače i okupio ih na prvom treningu, Terzić je govorio o "preseku" i aktuelnostima prelaznog roka na "Marakani".

"Dugoročno razmišljamo i prelazni rok vodimo u pravcu letnjih kvalifikacija. To znači da u junu i julu neće biti odlazaka. Igrači moraju sada da prelome".

Najaktuelnija je priča o transferu Miloša Degeneka, za koga je iz Azije (Al Hilal, Saudijska Arabija) stigla ponuda "jača" od tri miliona evra.

"Pričao sam sa Degenekom i rekao mi je da želi da sačeka kraj Azijskog kupa, ali nisam siguran koliko će ga taj klub čekati. Mislim da će u narednih nekoliko dana da prelomi. Ako on ode, onda Savić sigurno ostaje, a doveli smo i Milunovića. On je planski doveden, jer smo znali da će otići jedan od štopera".

Terzić je govorio i o statusu Milana Borjana i novajlije Erika Jirke, koji se dovodi u vezu sa odlaskom na pozajmicu u Zemun.

"Borjan sigurno ostaje, ima ugovor do 2020. godine i uskoro će biti pozvan da potpiše novi, bolji. Verovatno će i Jirka ostati. Juče je imao testiranja i rezultati su odlični. Videćemo još kako će se uklopiti... Razgovaraćemo i sa Rodićem, koji bi mogao da nas napusti ove zime. Ima zainteresovanih, tu je već 18 meseci, a imamo malog Aleksu Terzića koji zaslužuje šansu. Ako, ipak, ostane - dobrodošao je".

Plan crveno-belih je da zbog manjeg broja utakmica tokom prolećnog dela sezone rasterete igrački kadar.

"Realno, imamo pet-šest igrača više i rok do kada bi trebalo to da rešimo je 26. januar, kada ekipa ide u Tursku. Videćemo šta će biti...".

Upitan za igrače koji nisu imali značajnu minutažu, generalni direktor Zvezde rekao je da oni, ipak, neće biti ustupljeni drugim timovima.

"Meleg i Jevtović neće ići na pozajmice, ali za Melega ima interesovanja pa ćemo videti".

Terzić je otkrio da nije stigla konkretna ponuda samo za Degeneka, već i za Marina i Bena, ali da oni neće otići.

"Prodajom Degeneka zatvorićemo finansijsku strukturu za proleće tako da nismo primorani da prodajemo najbolje".

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.