Vlasti u Las Vegasu prosledile su kolegama u Italiji zahtev za uzorkom DNK asa Juventusa Kristijana Ronalda, kako bi se utvrdilo da li on odgovara genetskom materijalu pronađenom na haljini žene koja ga je optužila za silovanje.

Ovu informaciju objavio je američki "Vol Strit Džurnal", koji je dobio zvanični komentar Ronaldovog advokata, Pitera Kristijansena.

"Gospodin Ronaldo oduvek je tvrdio, kao što tvrdi i danas, da je ono što se desilo u Las Vegasu juna 2009. godine bilo uz pristanak obe strane, tako da nije iznenađujuće što je na haljini pronađen DNK, ni što je policija iznela ovaj uobičajeni zahtev, kao deo njene istrage", prokomentarisao je advokat.

Podsetimo da Majorga tvrdi da ju je tada 24-godišnji Ronaldo silovao, a potom joj dao 375.000 dolara da ćuti, što je ona prihvatila, pa se predomislila, nakon čega je slučaj ponovo otvoren u septembru 2018.

Ronaldo, na čiji račun poslednjih meseci "pljušte" nove i nove optužbe za fizičko ili mentalno nasilje prema ženama, jesenas je osudio čin silovanja kao takav i u saopštenju naveo da se on kosi sa svim vrednostima koje on zastupa i u koje veruje.

Mada je u dosadašnjem toku sezone pokazao da sve to ne utiče puno na njegove partije, nemoguće je predvideti kako će se dalje odvijati slučaj vezan za Ketrin Majorgu i da li će omesti Ronalda u nastojanju da sa Juventusom osvoji Seriju A i Ligu šampiona.