/tekst: Goran Arbutina, www.mondo.ba/

Proslava Dana Republike održana u sredu u Banjaluci izazvala je brojne reakcije u BIH, a nažalost, politika se (još jednom) umešala i u sport.

Kapiten Zvijezde iz Gradačca, Dejan Popović, našao se na meti kritika nakon što je na društvenim mrežama čestitao 27. rođendan Republici Srpskoj, a reagovao je i njegov klub saopštenjem u kojem je osudio njegovo ponašanje i praktično najavio raskid saradnje.

Defanzivac i kapiten Zvijezde u izjavi za MONDO istakao je da je razočaran reakcijama javnosti, jer nikoga nije uvredio i ističe da je uvek bio profesionalac koji poštuje sve nacije.

"Nikoga nisam uvredio. Ja sam iz Republike Srpske, svoje volim, a tuđe poštujem. Već par godina igram van svog grada, igrao sam i u hrvatskim i u drugim klubovima, nisam problematičan, niti sam ja ikad bio problem. Da imam bilo kakav problem ili da kod mene postoji bilo kakva nacionalistička mržnja ne bih bio ni minut, a ne već neko duže vreme u klubovima u Federaciji. U Čapljini sam proveo godinu i po, nisam imao nikakav problem, u Gradačcu sam posle dva meseca postao kapiten, i to isključivo zbog svojih igara, ni zbog čega drugog", rekao je Popović za MONDO.

Dodao je da je profesionalac i da samo radi posao koje voli, i dodaje da je razgovarao i sa svojim saigračima, koji ne vide ništa sporno u svojoj objavi povodom Dana RS.

"Radim svoj posao, volim ga, profesionalac sam. Svoje poštujem, sve druge vere poštujem. Nemam nikakav problem sa saigračima, niko ne pridaje značaj tom mom postu, niti misli da sam bilo koga uvredio. Nijednim gestom nisam nikog uvredio, žao mi je što je izazvalo 'bum' u javnosti i što me nazivaju 'drugim Vranješom', ne znam zašto to. Razgovarao sam i sa predsednikom i trenerom, ne znam šta će biti u ovih narednih par dana", rekao je Popović za MONDO.