Na Melburn Parku je veoma živo.

Kvalifikacije za Australijan Open su u toku, a igrači koji su obezbedili plasman u glavnom žrebu već su stigli u Melburn i "testirali" podlogu.

Novak Đoković, najbolji igrač sveta, najpre se pesmom oglasio iz Melburna, a potom je okupio svoju "ekipu" i odradio i prvi trening.

I Rafael Nadal je osetio teren. Španac je otkazao nastup na prvom turniru sezone u Brizbejnu, zbog čega su mnogi strahovali da li će biti spreman za prvi grend slem sezone, ali je on potvrdio da je u dobroj formi.

Poručio je da je zdrav i da sebe vidi i u krugu favorita za osvajanje pehara.

"Mislim da mogu da se svrstam među favorite za osvajanje pehara. Problem samo može predstavljati nedostatak mečeva, ali je najvažnije da sam zdrav i da se osećam dobro", naveo je treći teniser sveta.

I branilac titule Rodžer Federer stigao je u Melburn i već se prihvatio posla. Odradio je lagani trening.

Federer je zajedno sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom rekorder turnira u Melburnu sa šest osvojenih pehara, a ove sezone priznao je da će biti veoma žestoko u borbi za pehar.

On je otkrio ko su favoriti po njegovom mišljenju, a, naravno, ni sebe nije ostavio bez šansi.

Za prvo veliko iskušenje u novoj sezoni sprema se i Grigor Dimitrov, koji je započeo saradnju sa Andreom Agasijem, bivšim trenerom Novaka Đokovića.

Već u Melburnu biće prilike da se vidi koliko je Bugarin napredovao od dolaska Amerikanca u njegov stručni štab.

Na terenima Melburn Parka pojavio se i Saša Zverev, jedan od momaka kojima se daju velike šanse ove sezone, uprkos tome što se pre nekoliko dana požalio na bol u zadnjoj loži.

On se povukao sa turnira u Adelejdu, bilo je pitanje i da li će se oporaviti do prvog grend slema sezone, ali je očigledno bila u pitanju lakša povreda.

U Melburn su stigli i Kei Nišikori, David Gofan, Tomaš Bedih, Denis Šapovalov...

Australijan Open startuje 14. januara, a žreb će biti obavljen sutra.