Arenin dvojac, direktno iz Berlina, sa lica mesta, komentarisaće 15 utakmica grupe A, u kojoj se takmiči i reprezentacija Srbije.

Pored mečeva selekcije Srbije, odnosno grupe A, na televiziji Arena sport svi ljubitelji rukometa mogu ispratiti nastupe ekipa iz regiona, pre svih Hrvatske i Makedonije. Spreman je i bogat studijski program, u kojem će redovan gost biti bivši reprezentativac Srbije i osvajač medalje na Evropskom prvenstvu, Nikola Manojlović.

Komentator Arena sport TV Sreten Rašković, specijalizovan za prenose rukometnih mečeva, najavljuje svetski šampionat:

"Pred nama je 26. Svetsko prvenstvo za rukometaše koje će ostati upamćeno kao prvo koje se igra u više gradova u dve zemlje. Nemačka i Danska će u šest gradova dočekati 24 reprezentacije koje će se od 10. do 27. januara boriti za krunu planetarnog šampiona, a gledaoci Arena sport kanala moći će da uživaju praktično u prenosima svih mečeva".

Ekipa TV Arena sport biće na licu mesta u Berlinu gde će uz komentar i ostale sadržaje ispratiti takmičenje u grupi A, grupi gde se pored podmlađene reprezentacije Srbije nalaze još domaćin Nemačka, Francuska, Rusija, Brazil i jedinstvena selekcija Koreje, sačinjena od igrača iz Južne i Severne Koreje.

Ostali predstavnici regiona su Hrvatska i Makedonija, svrstani u grupu B koja je locirana u Minhenu, a tu su još prvak Evrope Španija, Island, Japan i Bahrein.

Njegov kolega, takođe komentator Arene, Stevan Stevanović kao bivši aktivni rukometaš usudio se da izdvoji nekoliko favorita za najviši plasman.

"Favorite predvode svetski prvak Francuska, olimpijski šampion Danska, Španija, Nemačka, Švedska, uz uvek konkurentnu Hrvatsku. Treba pomenuti da će sistem takmičenja biti kao onaj iz 2011. godine kada smo imali uvodnu grupnu fazu i glavnu fazu, što znači da prolaz dalje u prvom delu turnira može da obezbedi po tri selekcije iz četiri grupe", rekao je komentator TV Arena sport Stevan Stevanović.

Nadamo se dobrim partijama izabranika Nenada Peruničića. Uživajte u najboljem rukometu na svetu, ekskluzivno na programima Arena sport televizije.