Miodrag Perunović, bivši reprezentativac Jugoslavije, prvak Evrope 1979 i vicešampion sveta 1978. Godine, imenovan je za selektora bokserske selekcije Srbije.

Perunović će na tom mestu zameniti Tomislava Antelja koji je krajem 2018. podneo ostavku iz privatnih razloga.

Perunović se aktivno bavio boksom od 1972. do 1994. godine. Osim pehara namenjenom prvaku Evrope i vicešampionu sveta, ostvario je još nekoliko izuzetnih rezultata tokom bogate karijere. Bio je vicešampion Evrope 1981, prvak Balkana 1980, prvak Mediterana kao i interkontinentalni šampion u IBF verziji u profesionalnom boksu od 1989. do 1992.

Biran je za najboljeg sportistu Crne Gore tri puta (1976. 1978. i 1981), bio je najbolji mladi sportista Jugoslavije 1978, ali i u seniorskoj konkurenciji godinu dana kasnije.

On ima i selektorsko iskustvo, budući da je vodio reprezentaciju Jugoslavije  od 1995. do 2001. godine. Pod njegovim vođstvom selekcija Jugoslavije je na Mediteranskim igrama 2001. osvojila tri medalje (zlatnu i dve bronze), 1995. na SP u Berlinu bronzano odličje, a onda i dva treća mesta na EP u Tampereu 2000. godine.

"Bazične pripreme započećemo ovog meseca, na koje sam pozvao širi krug kandidata za reprezentativni dres. Nakon priprema biće poznat spisak boksera koji će nas predstavljati na evropskim šampionatima koji nam predstoje. Očekuje nas veliki rad i disciplina jer samo to donosi željeni rezultat", poručio je novi selektor Srbije Miodrag Perunović.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin ističe da nije imao dilemu o tome da Perunoviću ponudi mesto selektora.

"Trofejni i vrhunski sportista i trener, to je naš Miodrag, nisam imao dilemu i drago mi je što smo napravili dogovor za koji verujem da će doneti ono što svi želimo, a to su medalje sa najvećih svetskih takmičenja. Cilj je da ponovo imamo vrhunske reprezentativce koji će žariti i paliti svetskom boks scenom. Perunović će imati ogromnu podršku saveza na tom putu stvaranja novih boks asova Srbije", naveo je Borovčanin.