Završnica meča Partizan - Mornar u 14. kolu ABA lige, odigranog 5. januara, bila je više nego dramatična. Partizan je pobedio iz "odbojke" Džoka Lendejla, ali su Barani potom uložili žalbu na ishod meča smatrajući da je vreme već bilo isteklo i traže poništavanje utakmice.

Na ovakav potez Barana, ali i ocene koje je izneo prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević, danas je reagovao predsednik Patizana Ostoja Mijailović, koji je u pisanoj izjavi apelovao da nijedan klub ne vrši pritisak na sudije i sudijsku organizaciju i poručio da je pobeda Partizana nesporna.

Mijailović je, posredstvom klupskog sajta, između ostalog poručio i da je "stil obraćanja Đorđija Pavićevića prepoznatljiv".

Evo izjave Mijailovića:

"Prema odluci disciplinskog sudije, Partizan NIS je za utakmicu koja se igrala 05. januara bio kažnjen igranjem pred praznim tribinama, izuzev partera 4, partera B, bele lože, VIP lože i plave lože, koje su prema spomenutoj odluci bile otvorene. Zbog toga, sa čuđenjem konstatujem da prvi čovek Mornara nije imao pravu informaciju ili nije do kraja pročitao odluku disciplinskog sudije

Koristim priliku da podsetim javnost zbog čega je klub bio kažnjen i da je neprimereno ponašanje publike na meču Partizan - Cedevita, zapravo bila reakcija na pojedine sudijske odluke. Nakon utakmice, klub se nije tim povodom oglašavao, već je prihvatio ishod utakmice koja je za Partizan bila od izuzetno velike važnosti, kao i potom izrečenu kaznu.

U ime KK Partizan pozivam sve klubove da ne vrše pritisak na sudije i sudijsku organizaciju jer je podrška Istoku Remsu i sudijskoj organizaciji data od strane svih klubova na Skupštini ABA j.t.d. lige

Istovremeno, koristim priliku da konstatujem kako je stil obraćanja javnosti od strane Đorđija Pavićevića veoma prepoznatljiv, ali i da izrazim nadu da će se i gospodin Pavićević i njegovi savetnici, u nastavku šampionata uzdržavati od pritisaka ove vrste.

Ovim obraćanjem, ne želim da osporim ničije pravo na žalbu, niti želim da prejudiciram eventualni ishod iste, ali još jednom pozivam sve klubove da se ponašaju u skladu sa sportskim načelima, čvrsto uveren da je pobeda Partizana u 14. kolu ABA j.t.d. lige, nesporna.

Želim da ovom prilikom čestitam igračima i stručnom štabu KK Mornar na odličnoj igri koju su prikazali u subotnjem meču i zahvalim im se na fer i sportskom ponašanju".