Novi direktor Ferarija u Formuli 1 biće dosadašnji tehnički direktor te ekipe Matija Binoto.

Kako je prenela Gazeta delo Sport, Binoto će zameniti Mauricija Arivabenea, a Ferari bi do kraja dana mogao da ozvaniči tu odluku.

Smena na odgovornoj funkciji u italijanskoj ekipi dolazi nakon što Ferari prošle sezone nije uspeo da osvoji nijednu titulu u Formuli 1. Mercedes je dominirao, Luis Hamilton je osvojio petu šampionsku titulu u konkurenciji vozača, a njegova ekipa petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora.

Ferari je prošle sezone ostvario šest pobeda u 21 trci, a borbu za titulu izgubio je zahvaljujući lošim rezultatima u drugom delu sezone, uprkos tome što je u više navrata tokom šampionata imao najbrže vozilo.

Mediji navode da se od oktobra 2017. godine pričalo o odlasku Arivabenea, a pritisak na njega pojačan je posle brojnih grešaka cele ekipe u prošloj sezoni.

Binoto je bio tehnički direktor Ferarija od 2016. godine, kada je zamenio Džejmsa Alisona. Nije poznato ko će ga zameniti na dosadašnjoj funkciji.

Za Ferari će u predstojećoj sezoni voziti četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel i Šarl Lekler, koji je zamenio Kimija Raikonena.

Raikonen je 2007. godine osvojio titulu i poslednji je vozač Ferarija koji je bio šampion Formule 1.