Utakmicom između Nemačke i Koreje u četvrtak počinje Svetsko prvenstvo za rukometaše. Turnir će trajati od 10. do 27. januara i održaće se u šest gradova Nemačke i Danske.

 Među 24 reprezentacije nalazi se i Srbija, koja je svrstana u Grupu A, zajedno sa domaćinom Nemačkom, jedinstvenom Korejom, Francuskom, Rusijom i Brazilom. "Orlovi" će sve utakmice prve faze igrati u Berlinu.

Prvu utakmicu na šampionatu igramo u petak protiv Rusije od 18 časova.

Podmlađeni tim Nenada Peruničića, prema prognozama kladioničara, ali i rukometnih stručnjaka, nema velike šanse da se domogne medalje, kao ni mesta među prvih sedam, kojima će biti obezbeđene olimpijske kvalifikacije.

Kvota da će Srbija biti prvak sveta iznosi 500, što znači da je naš tim u poslednjem redu kandidata za najveći plasman. Najbolje šanse daju se Dancima (3,2), slede Francuzi (3,3), pa zatim još jedan naš protivnik iz prve faze Nemačka (6,5).

Prvak sveta će direktno izboriti plasman na Olimpijske igre, dok će ostalih šest reprezentacija imati priliku da se putem interkontinentalnih kvalifikacija domognu Tokija 2020.