Surovi svet profesionalizma Novak Đoković osetio je na svojoj koži. Najbolji teniser sveta Božić će provesti sam i to u avionu za Melburn.

"Da, Božić ću, nažalost, provesti u putu", rekao je Đoković spremajući se da napusti Dohu i preseli se u Australiju, gde ga uskoro očekuje prvi grend slem u sezoni.

Ove godine u Melburnu neće imati podršku porodice.

"Moja porodica ove zime neće ići sa mnom u Australiju. Sledeće godine ćemo, zbog ATP kupa koji se prvi put održava u prvoj nedelji 2020, najverovatnije svi zajedno ići", objasnio je Đoković.


Ipak, porodica je Đokovića podržala u nastojanjima da zadrži svetski vrh i da bogatu kolekciju trofeja učini još bogatijom.

"Uvek imam izbor, trenutno je situacija takva da imam saglasnost i podršku porodice i šire familije da nastavim da se bavim tenisom na vrhunskom nivou, što zahteva izostanak iz kućnog ambijenta, pravog božićnog, na taj sveti dan. Tako je trenutno, verujem da će u budućnosti biti potpuno drugačije. Ali gde god da se nalazimo, bili zajedno ili razdvojeni, trudimo se da obeležimo taj poseban dan", rekao je Đoković.