Kamil Štoh je briljirao prošle godine na čuvenoj "Novogodišnjoj turneji". Poljak je bio pobednik sve četiri skakaonice i tako postao prvi još od Svena Hanavalda i sezone 2001/2002 kome to pošlo za rukom.

Ove godine u Nemačkoj i Austriji briljira mladi 22-godišnji Japanac Rjoju Kobajaši. Počeo je da skače 2016. i do početka aktuelne sezone nije imao nijednu pobedu, a ove ih je već skupio sedam - poslednje tri vezane na "Četiri skakaonice".

Posle Oberzdorfa i Garmiša, sjajno je leteo i u Inzbruku, gde je iza sebe ostavio Štefana Krafta iz Austrije i Andreasa Stjernena iz Norveške.

Najviše je razočarao Markus Ajzenbihler. Nemac je na prve dve skakaonice bio drugi, ali je danas dao daha Kobajašiju osvajanjem tek 13. mesta.

Japanac je pobedio skokovima od 136,5 metara i 131, što mu je donelo ukupno 267 bodova, a u ukupnom poretku ima 815,9 bodova - čak 46 više od drugoplasiranog Markusa Ajzenbihlera. 


Jedini Japanac koji je uspeo da pobedi na "Novogodišnjoj turneji" bio je Kazujoši Funaki u sezoni 1997/1998. Funaki je tada takođe pobedio na tri vezane skakaonice, ali ga je za "magične četiri" sprečio Hanavald.

Naredne sezone je Noriaki Kasai bio najbolji u Inzburku, a dve godine kasnije pobedu je odneo u Garmišu. Od sezone 2000/2001 Japanci su čekali na trijumf, a onda se pojavio Kobajaši...

Naredno takmičenje na programu je u 5. i 6. januara u Bišefshofen.