Jelena Nikolić, bivša reprezentativka Srbije, koja se oprostila od nacionalnog tima posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, biće imenovana za potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

"Jelena će biti potpredsednik i tu nema tajni. Samo još to da ozvaničimo na Izvršnom odboru", potvrdio je za "Sportski žurnal" predsednik OSS Zoran Gajić.

Ona je bila kapiten reprezentacije, u odbojci je više od 20 godina i dalje je aktivna igračica koja nastupa u Turskoj.

"To je još ovu sezonu, možda i naredne, ali mi je i sama rekla da oseća da je dosta i da bi završila karijeru. Čekamo da to ozvaničimo, ali je to gotova stvar", dodao je Gajić.

Bivša reprezentativka raduje se novom poslu.

"Provela sam dosta vremana u reprezentaciji i svi znaju koliko sam bila posvećena. I sada ću opet biti tu, samo na drugi način. Sa terena ću preći na jedan drugi i još uvek ne znam kako će to ići, ali sam spremna da se upustim u to i da učim nove stvari. Želim da budemo još jači, još bolji. Naš savez već godinama važi za jedan od najorganizovanijih u Srbiji. Za početak imaću od koga da učim i sa kim da se posavetujem. Nadam se da ćemo biti snažniji nego što je bilo do sada", poručila je Jelena Nikolić.

Jelena Nikolić rođena je 13. aprila 1982. godine u Beogradu, a sa reprezentacijom Srbije osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016, svetsku bronzu u Japanu 2006, kao i evropsko zlato 2011, srebro 2007. i bronzu 2015. godine. U kolekciji medalja ima i srebro sa Svetskog kupa, kao i dva bronzana odličja sa Gran prija.